Sposób przygotowania

Z podanych skłądników zagnieść ciasto i wyłożyć nim formę. Jabłaka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sok i wino połaczyć i odlać pół szkanki a resztę zagotowac z cukrem. Budynie rozprowadzić w zimnym soku, wlac do wrzącego płynu i mieszając zagotować. Jabłaka wyłożyć na ciasto zalać gorącym budyniem, wstawic do srednio nagrzanego pikarnika. Piec ok 70 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu z pieca ciasto ostudzić i wstawić na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    dużo pracy ale efekt ciekawy!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    bardzo interesujący przepis zrobię na sobotę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    nie próbowałam jeszcze z winem! ale to zrobię!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jabłuszka to jest to co lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !