Sposób przygotowania

Papryki wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy aż skórka ściemnieje. Studzimy i ściągamy skórkę, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i obrane ze skórki, pokrojone pomidory- podsmażamy kilka minut- dodajemy paprykę i znów chwilkę podsmażamy.
Zalewamy warzywa wodą ( 1-1,5 l)- wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy około 10-15 minut.
Następnie wszystko miksujemy- doprawiamy śmietaną i przyprawiamy.
Posypujemy posiekaną bazylią.
Świetnie smakuje z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Zjadłbym taką zupę z ogromną chęcią:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bosko!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    zjadłabym ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wow,pycha,moje ulubione smaki !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    superrr
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    superrr
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    oo dajcie spróbować
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    moje smaki a nigdy takiej nie jadłam - wypróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !