Sposób przygotowania

Zagotować 1,5 szklanki wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, Rozcierać masę łyżką, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów garnka. Zdjąć garnek z ognia. Gdy masa przestygnie, ciągle ucierając wbijać po jednym jajku. Utrzeć ciasto. Nabierać łyżką małe porcje i układać, spłaszczając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w pewnej odległości od siebie). Piec ptysie ok 25 min w piekarniku nagrzanym do temp 220 stopni. Na patelni podsmażyć mięso, dodać posiekany czosnek, cebulę i paprykę. Dusić 15 min, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z kukurydzą. Upieczone ptysie przekroić na pół, każdą połówkę napełnić mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pych
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !