Sposób przygotowania

Ciasto:Białka ubić na sztywno,żółtka ubić z cukrem do białości i ostrożnie połączyć z białkami ,następnie przesiać mąkę ,kakao i proszek do pieczenia,dodać ostrożnie to jajecznej piany na koniec dodać olej.
Ciasto wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.

Wiśnie ja miałam z kompotu wymieszać z galaretką wiśniową i odstawić do delikatnego zgęstnienia.

śmietanę ubić z cukrem pudrem i na koniec połączyć z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.

Upieczone i ostudzone ciasto przekroić i nasączyć winem ,spód ciasta ponownie umieścić w tortownicy ,wylać na niego gęstniejącą galaretkę i schłodzić ,kiedy galaretka zastygnie wyłożyć na nią bitą śmietanę i przykryć drugim krążkiem ciasta ,schłodzić .
Kiedy ciasto całkiem zastygnie ściągnąć obręcz tortownicy,polać rozpuszczoną polewą i dowolnie udekorować .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Super! Wyglada przepysznie! :)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    piękne ciasto
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    czekolada i wiśnie... pyszny torcik :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jest ciasto czekoladowe, jest masa wiśniowa, jest bita śmietana - jednym słowem jest przepysznie:))
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !