Sposób przygotowania

Buraki umyć, ugotować ze skórką, następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Kminek zalać niewielką ilością wrzątku, odstawić na 20 min., odlać wodę i dodać do buraków razem z chrzanem, cukrem i octem. Wymieszać, doprawić solą, włożyć do słoika i odstawić na 24 godz. Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    kminku do ćwikły jeszcze nie dodawałam - wypróbuję przy najbliższej okazji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    A mnie ten kminek nie przekonuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    mnie też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nigdy nie robiłam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    do obiadku jak znalazł;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    do obiadu super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta-25

    pycha!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !