Sposób przygotowania

Kroimy owoce w cienkie plasterki. Pokrojoną pigwę wkładamy do słoja, przesypując cukrem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Raz dziennie mieszamy. Syrop rozlewamy do słoików i pasteryzujemy około 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    oryginalny i ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ja nie pasteryzuję, bo traci witaminę C, doskonale przetrzumuje sie bez pasteryzacji
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja nie mam dostępu do pigwy:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Chętnie zrobiłabym, ale ciężko dostać pigwę w mojej okolicy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny jest taki soczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry do herbaty
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    musze sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciekawe jak to smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam smak i aromat pigwy, już się nie mogę doczekać, kiedy dojrzeją owoce.
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    szkoda że pigwa jest trudno dostępna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Fajny syrop ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Przydatny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    do zimowej herbatki extra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny syrop
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre do herbaty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    teściowa robi syrop z pigwy, smakuje wyśmienicie, nalewkę też robi i jest jeszcze lepsza ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !