Sposób przygotowania

Mortadele należy rozdzielić na kilka porcji , grubszych kotletowych.

Rozbić jajka i dodac do nich sól, pieprz, paprykę- wszytsko wymieszać.

Na osobne talezyki wysyać mąkę oraz bułkę tarta.

PAnierkę robimy- maczając każdy kotlet kolejno - mąka-> jajko-bułka.

Używająć mąki do panierki sprawiamy,że panierka lepiej się trzyma.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na patelni z jednej i z drugiej strony aż panierka się zarumieni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha uwielbiam je
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    jadłam takie kotlety są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czasem robię podobnie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    dawno nie jadłam...
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    dawno nie jadłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też lubię takie kotleciki:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    łatwe, tanie dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    smaczne i proste :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !