Sposób przygotowania

Rozdrabniamy twaróg. Dodajemy do niego dżem, w zależności od upodobań. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jaja, wlewamy mleko, doprawiamy szczyptą soli i cukrem. Wszystkie składniki energicznie mieszany do czasu powstania jednolitej masy. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut. Mocno rozgrzewamy patelnię, którą cienko smarujemy olejem. Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką ciasto, szybko rozprowadzając je po patelni. Wystarczy chwilka i przekładamy naleśnika na drugą stronę (ja pomagam sobie łopatką do ciasta). Na gotowe naleśniki nakładamy warstwę twarogu i składamy na trójkącik.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !