Sposób przygotowania

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę. 2-3 łyżki tartej bułki zmoczyć w mleku (mleko można zastąpić wodą). Do mięsnej masy dodać jajko i wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Udko (najlepiej z rosołu) obrać ze skórki i wyjąć kości. Mięso (ostrożnie, żeby się nie rozpadło) podzielić na części (mięso z pałki na 2 części zaś z górnej części udka na 2 lub 3, w zależności jak duże jest). Mięso oprószyć pieprzem lub vegetą. Masę mięsną podzielić na tyle części ile jest części mięsa kurzego. Masę mięsna rozpłaszczyć wilgotnymi dłońmi. Kłaść mięso z udka, łyżeczkę startego sera i natki pietruszki. Następnie formować podłużne kotleciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano. Jest to dobry sposób na wykorzystanie mięso z rosołu a zarazem roladki są smaczne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !