Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Owoce aronii dokładnie umyte i odsączone przekładam do dużego słoja, dodaję przeciętą na pół laskę wanilii i goździki. Całość zasypuję cukrem, zamykam słoik i odstawiam go na słoneczny i ciepły parapet okienny na dwa dni. Kilka razy dziennie potrząsam słojem, aby cukier łatwiej się rozpuścił.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    taką naleweczkę to bym spróbowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    W takim razie zapraszam, a jeśli nie, to właśnie trwa sezon na aronię. Tylko na degustację trzeba trochę poczekać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    na pewno świetnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię i robię nalewki - takiej jeszcze nie piłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    niezły trunek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    na 100 % pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Podoba mi się z tym goździkiem i cynamonem, trzeba będzie wypróbować :-)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawe smaki, uwielbiam domowe nalewki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię łączyć aronię z różnymi korzennymi przyprawami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    rewelacja!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    lubię domowe naleweczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !