Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 190 stopni.Pierś umyć,osuszyć ,okroić z kawałków tłuszczu ,błonek i chrząstek.Pokroić w kostkę posolić,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i natrzeć paprykami.Mięso podsmażyć na maśle i oliwie . Cebulę obrać i posiekać dodać do mięsa i smażyć aż się zeszkli-zdjąć z ognia. Szpinak dokładnie wypłukać w lekko osolonej wodzie i osączyć. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać szpinak i smażyć aż się skurczy.Doprawić solą,świeżo zmielonym pieprzem,gałką muszkatołową, śmietaną i startym serem. Mieszać aż ser się rozpuści. Na wysmarowane tłuszczem dno średniej wielkości naczynia do zapiekania wyłożyć szpinak.Potem usmażone mięso z cebulą.Na wierzch posypać wymieszanym startym serem z tartą bułką.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 minut,potem przełączyć na grill i piec przez ok. 5 minut do zrumienienia się wierzchu .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne mięsko,,,super połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dla mnie bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pięknie się prezentuje
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oj musiała smakować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Slina cieknie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe danie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    Taki dodatek szpinaku jest super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !