Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente; odlewamy.
Na patelni rozgrzewamy trcohę oleju i wrzucamy drobno (lub w piórka) pokrojoną cebulkę, podduszamy. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem oraz śmietanę. Podgrzewamy mieszając. Następnie wsypujemy: kapary i pokrojone w krążki oliwki. Podgrzewamy parę minut. Doprawiamy do smaku (oregano, sól, pieprz). Na koniec dodajemy makaron. Mieszamy wszystko dokładnie, nakładamy na talerze obficie posypując parmezanem lub wiórkami z żółtego sera.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie stosowałam tuńczyka do innego celu niż...sałatka:) ciekawe...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    Jolu, z makaronem jest prze prze pyszny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to coś dla mojego męża.. muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie przepadam za kaparami i oliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !