Sposób przygotowania

Kalarepki umyj, osusz. Odetnij wierzch, wydrąż łyżeczką twarde środki, pozostaw mniej więcej centymetrowej grubości ścianki. Sparz je w osolonym wrzątku i schłódź w zimnej wodzie. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę.
Jabłko umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Wątróbkę umyj, oczyść. Każdy kawałek namocz w mleku, obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, włóż wątróbki, smaż z dwóch stron. Przełóż do innego naczynia, lekko posól, a gdy wystygną pokrój je w kostkę.
Na tej samej patelni roztop pozostałe masło, przesmaż cebulę, a gdy będzie szklista, dodaj miąższ kalarepki. Smaż kilka minut, pod koniec smażenia dodaj pokrojone jabłko i trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Gdy całość przestygnie, dodaj ją do pokrojonych wątróbek. Dopraw solą i pieprzem, majerankiem, wymieszaj.
Kalarepki napełnij przygotowanym farszem. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie jadlam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !