Sposób przygotowania

Białe części pora kroję na plasterki i duszę 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na
średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodaję marchew, ziemniaki i jabłka, wlewam
wodę i doprawiam solą, pieprzem i gałką. Duszę na małym ogniu, pod przykryciem przez około
20 minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksuję w blenderze. Przelewam z powrotem do
rondla i dodaję sok jabłkowy, podgrzewam jeszcze na średnim ogniu przez 10 minut. Posypuję
posiekanym szczypiorkiem i natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    połączenie zaskakujące, ciekawa jestem smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !