Sposób przygotowania

Do gorącego bulionu wrzucam przyprawy i pokrojone w średnią kostkę warzywa (cebulę drobno a marchewkę w talarki), doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień. Wsypuję łyżeczkę cukru, dodaję masło. Gotuję pod przykryciem ok. 20 minut. Serek wrzucam do kubka, zalewam kilkoma łyżkami gorącej zupy, rozrabiam na gładko trzepaczką. Wlewam do zupy, dorzucam szpinak oczyszczony i umyty szczaw pokrojony na ok. 1-centymetrowe paski, zagotowuję, doprawiam przyprawą uniwersalną i czarnym pieprzem.
Na talerze wlewam zupę, każdemu wkładam 2-3 ćwiartki jajka, dużą łyżeczkę creme fraîche, posypuję koperkiem i szczypiorkiem.
Smacznego! :

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    aż tak wykwintnej nie gotuję, o wiele prostrzą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda pysznie!
  • 0
    36267de07d33750bcec85f27c6d45727
    Opublikowano

    wyattearp

    szpinak do szczawiowej ,chyba nastąpiła pomyłka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !