Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki i smażymy na maśle klarowanym, przerzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w większą kostkę paprykę i marchew w plastrach, dusimy 10 minut. Dodajemy kabaczka pokrojonego w większą kostkę. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i ziele angielskie. Pomidory obieramy ze skórki, dusimy 10 minut, miksujemy, przecieramy przez sito i dodajemy do warzyw z kiełbasą. Bigos doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe. do tej pory robiłem głównie z kapusty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super pomysł,pyszny ten bigos !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Taki, to ja lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pyszne zdrowe i kolorowe :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !