Sposób przygotowania

makaron gotujemy lub wykorzystujemy ten z poprzedniego dnia, mięso lub wędlinę przesnmażamy razem z cebulką i pokrojoną papryką, z mleka i mąki robimy sos beszamelowy.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, wykładamy połowę makaronu, na to połowę mięsa, makaron i reszta mięsa. Wszystko zalewamy przygotowanym sosem, musi go być sporo, posypujemy startym żółtym serem
Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturę 180-200 stopni

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Apetyczna zapiekanka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dziś była powtórka, pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam takie zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !