Sposób przygotowania

Biszkopt z 8 jaj (przepis również zamieściłam) kroimy na 4 płaty. Spodni krążek odwracamy \"do góry nogami\" polewamy połową szklanki zaparzonej wcześniej kawy mielonej, po chwili smarujemy przesmażoną z cukrem borówką i odrobiną bitej śmietany. Kładziemy kolejny krążek biszkoptu i również polewamy do połową szkalnki kawy. Układamy pokrojonego na drobne kawałki ananasa i odrobinę bitej śmietany. Kolejny płat także nasączamy kawą i rozsmarowujemy dżem z czerwonej porzeczki oraz odrobinę bitej śmietany (tak 2 łyżki na każdy krążek). Kładziemy ostatni krążek ciasta, polewamy go kawą i smarujemy cały tort dość obficie bitą śmietaną, wyrównując wszystkie niedoskonałości. Dekorujemy biszkopt ananasem, odrobiną kawy mielonej i tym, na co mamy akurat ochotę :-)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    puszysty jak chmurka
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !