Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z waniliowym kremem i brzoskwiniami
170 g mąki
80 g margaryny Kasi
30 g cukru pudru
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 żółtko
1 łyżka śmietany 18%
Składniki na ciasto zagnieść, wylepić wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą foremki i upiec w 180 stopniach aż będą rumiane.
masa:
1/2 szklanki mleka
2 łyżki mąki
2 łyzki mąki ziemniaczanej
1 szt żółtko
1 szt cukier waniliowy
1 szklanka cukru pudru
½ masła
Mleko zagotować, troszkę odlać zimnego i w tym wymieszać wszystkie składniki oprócz żółtka. Wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ostudzić. Dodać masło, cukier i żółtko, zmiksować na gładki krem. Wypełnić babeczki.
Brzoskwinie pokroić na trójkąty, ułożyć na kremie.