Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie. Następnie dorzucamy cebulę i obranego bakłażana pokrojone w kostkę. Obficie solimy i przesmażamy razem. Do gotowych warzyw wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy ziołami i cukrem, a następnie chwilę razem dusimy. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie razem mieszamy. Porcje makaronu z sosem nakładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny dodatek ten bakłażan :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    takie dania bardzo mi smakują !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Już wiem co zrobię jutro na obiad :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !