Sposób przygotowania

Drożdże pokruszone mieszamy z łyżeczką cukru,2 łyżeczkami mąki w szklance ciepłego mleka.Odstawiamy do wyrośnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem i szczyptą soli.Masło roztopić lekko ostudzone dodajemy do mąki oraz drożdże i resztę mleka.Wyrabiamy ciasto aż pojawią się pęcherzyki.Przykrywamy ściereczką i czekamy do wyrośnięcia.Następnie wałkujemy ciasto i kroimy w trójkąty.Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego i zwijamy rogaliki.Układamy na wysmarowanej blasze i odstawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem ,pieczemy w 200 stopniach ok.30 minut.Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !