Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy przez sitko, drożdże rozkruszyć i zasypać łyżeczką cukru, mleko podgrzać aby było delikatnie ciepłe, palmę roztopić i poczekać aż będzie również delikatnie ciepła. Mąkę wsypujemy do połowy miski, rozpuszczone w mleku drożdże wlewamy do drugiej połowy miski i zasypujemy lekko mąką – odstawiamy w ciepłe miejsce aby drożdże wyrosły. Gdy drożdże wyrosną dodajemy do miski ciepłą, roztopioną margarynę, jajka i z wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce, aż podrośnie następnie znowu wyrabiamy. Wyrobione ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, na wierzch kładziemy owoce. Na owoce wysypujemy kruszonkę : 10 dag maki, 10 dag cukru i 8 dag masła mieszamy razem rozcierając pacami, tak aby powstała kruszonka. Ciasto pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Uwielbiam takie drożdżowce
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubię takie ciasta
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    klasyka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !