Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy w plastry grubości około 2 cm. Rozgrzewamy patelnię grillową posmarowaną oliwą. Steki z jednej strony nacieramy przyprawą do karkówki i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Z drugiej zaś nacieramy papryką i posypujemy świeżo zmielonym chili. Układamy na patelni smażąc z każdej strony około 10-13 minut najpierw na dużym ogniu, stopniowo zmniejszając do najmniejszego. Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Oj chyba ostre sa te steki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super smaczne!
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oj.... Prawdziwa uczta dla wielbicieli ostrości!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowite kąski;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Poproszę jednego :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    patrząc na nie można zrobić się głodnym
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    "Układamy na patelni smażąc z każdej strony około 10-13 minut najpierw na dużym ogniu, stopniowo zmniejszając do najmniejszego" To znaczy mam z obu stron tak zrobić?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Dokładnie tak. Z jednej strony smażysz około 10-13 minut. Potem to samo z drugiej strony, po przewróceniu mięsa. Przewracamy tylko raz! 10-13 minut da nam wysmażonego steka, a duży ogień na początku, aby zatkały się pory i soki pozostały wewnątrz mięsa. Potem ogień zmniejszamy, aby nie przypalić mięsa. Jak chcesz steki różowe lub krwiste smaż na dużym ogniu cały czas ale zmniejsz czas do np. 5-7 minut.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    uwielbiam steki
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    na pewno by mi smakowały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wołowinę to ja lubię tylko ta cena polędwicy.....ale dla takich pyszności warto się skusić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !