Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić w chłodne miejsce. Jabłka obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić, rozgotować w niewielkiej ilości wody, odparować by masa zgęstniała. Ostudzić i lekko zmiksować.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z letnią masą jabłkową. Ponownie lekko zmiksować. Małymi porcjami dodawać do tężejącej galaretki. Ubijać lub miksować aż masa nabierze jednolitej konsystencji. Mus przełożyć do salaterek i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami i udekorować bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !