Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem. Piec godzinkę w temp. 200 stopni. Obrać ziemniaczki, marchewki i pokroić na kawałki. Cukinie posiekać w grube plastry, cebulkę w kostkę. Ziemniaczki i marchewkę dodać do mięsa po 15 minutach pieczenia, cukinie i cebulę po 40 minutach. Zalać bulionem, warzywa posypać łyżeczką majeranku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Miód wymieszać z 1/2 łyżeczki papryki, posmarować udka kurczaka podczas ostatnich 10 min pieczenia. Przed podaniem udekorować zieleniną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !