Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, mlekiem i 10 dag mąki. Gdy wyrośnie, dodać utarte z cukrem żółtko i jajko, roztopione masło, resztę mąki, wyrobić. Mam gotować 10 minut, zemleć, dodać masło, cukier, miód, bakalie, smażyć 10 minut, połączyć z pianą. Ciasto rozwałkować, pokroić na paski wielkości formy. Układać, smarując masą. odstawić, piec 40 minut w 200 stopni C, polukrować, ozdobić. Na nadzienie: 30 dag maku, 15 dag cukru, 3 dag masła, 2 łyżki miodu, 20 dag bakalii, 1 białko, lukier, kandyzowane owoce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !