Sposób przygotowania

Kolejny przepis z cyklu - składniki najwyższej jakości. Jeśli chcemy mieć dobry sos - pomidory muszą być bardzo dojrzałe, oliwa aromatyczna, parmezan - prawdziwy.
Tu nie ma miejsca na kompromis.

Zaczynamy od bazy - czosnek obieramy, przeciskamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy oliwę, podgrzewamy przez chwilę. Dorzucamy pomidory obrane ze skóry i pokrojone w kostkę. Dorzucamy część posiekanej bazylii, redukujemy sos. Gotowy sos można albo przetrzeć przez sito, albo zmiksować blenderem, można też zostawić bez rozdrabniania. Tuż przed podaniem warto jeszcze dosolić,dopieprzyć, dodać jeszcze trochę bazylii.
Ugotowany makaron mieszamy z parmezanem, następnie z sosem, My lubimy jeszcze dodatkową porcję parmezanu posypaną po wierzchu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Musi smakować rewelacyjnie - zwłaszcza z makaronem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    wygląda przepysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    cóż za piękna czerwień sosu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !