Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie ubijając dodawać po jednym żółtku i wciąż ubijać. Po dodaniu wszystkich żółtek, wlać olej i wodę i chwilę ubić, następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.
Ciasto wlać do blaszek podłużnych (keksowych) wyłożonych papierem i piec aż wyrośnie. Po upieczeniu oba placki muszą przestygnąć. Po ostygnięciu kroić na kromki grubości ok. 1-1,5cm lub szersze.

MASA

Ugotować budyń. Masło rozetrzeć z cukrem i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać zapach cytrynowy.
Pokrojone ciasto smarować cienką masą np. ciemna kromka+masa +jasna kromka i znowu ciemna +masa + jasna itd.

Przygotowane ciasto musi zastygnąć. Kroić z ukosa

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !