Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Masło pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka, dodać czekoladę połamaną na cząstki i cały czas mieszając roztopić. Gotować na małym ogniu przez minutę po roztopieniu, nie przerywając mieszania. Zdjąć z ognia i do gorącego dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy, wodę, sól. Masę dokładnie i szybko wymieszać łyżką. Jak ostygnie dodawać po jednym jajku mieszając energicznie masę. Potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe dokładnie łącząc wszystkie składniki.
Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej tłuszczem


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne! też spróbuję takie zrobić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super ta blaszka
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    uwielbiam smak kokosu
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Rewelacujne to ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe:) fajny pomysł z tą kratką:) to jakaś taka specjalna jest?gdzie można taką kupić?
  • 0
    36267de07d33750bcec85f27c6d45727
    Opublikowano

    wyattearp

    ALE MALINKI PIĘKNIE WYGLĄDAJĄ!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !