Sposób przygotowania

Placek serowy
Ser dwukrotnie zemleć, masło utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać ser i po żółtku na koniec dodać mąkę z proszkiem i pianę z białek delikatnie wymieszać. Piec 45min w temp. 180st

Placek orzechowy
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, orzechy, mąkę, proszek i roztopiony tłuszcz. Piec około 30min w temp 170st

Masa
Budyń ugotować według przepisu, do gorącego wsypać orzechy i zostawić do ostygnięcia. Następnie utrzeć na puszysty krem masło z 1/2 szklanki cukru pudru,cały czas ucierając dodawać ostudzony budyń.

Placek orzechowy przekroić wzdłuż. Na jednym rozsmarować 1/2 masy, przykryć plackiem serowym i posmarować resztą masy, na wierzch ciasto orzechowe na koniec polać polewą czekoladową .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pysznie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo lubię połączenie orzechów z serem:) Mmm...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super ciasto
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    połaczenie dwóch smaków jak najbardziej lubie .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !