Sposób przygotowania

Śliwki wydrążamy z pestek.
Zalewamy sokiem ,dodajemy łyżkę cukru i gotujemy 3 minuty.
Połowę śliwek wyjmujemy
.Resztę gotujemy jeszcze następne 3 minuty.
Zestawiamy i wsypujemy galaretkę wiśniową ,miksujemy i studzimy.
Formę keksowa wykładamy folią.
Wlewamy galaretkę ,rozkładamy resztę śliwek.
Studzimy.
Kremówkę ubijamy z łyżką cukru i cukrem waniliowym.
Mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Na galaretce układamy warstwę herbatników, zalewamy śmietaną i nakrywamy herbatnikami.
Wstawiamy do lodówki.
Jabłka kroimy, kropimy sokiem z cytryny.
Dodajemy resztę cukru i pół szklanki wody.
Gotujemy na papkę .
Wsypujemy galaretkę cytrynową ,miksujemy i studzimy.
Wlewamy do formy i chłodzimy przez noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetyczny deser :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !