Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz,smażyć ok.5 min, nie rumieniąc. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki,wlać szklankę wody. dusić do miękkości, doprawić dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.Posypać natką z pietruszki.
Kaszę gryczaną w torebkach ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć i wyłożyć porcję na talerz. Polać sosem piezarkowym.
Podawać z ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kaszę bardzo lubię...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawe, palce lizac :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !