Sposób przygotowania

Sos: Wyciśnij sok z cytryny. 3 łyżki wymieszaj z brązowym cukrem. Dodaj posiekaną pietruszkę i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Suszone pomidory posiekaj drobno i dodaj do sosu. Wymieszaj, dopraw i pozostaw do maceracji.
Obierz pieczarki, odetnij nóżki. Włóż do małej natłuszczonej brytfanny, posól, popieprz i piecz w temp. 200 stopni ok. 20 min. (aż zmiękną).
Plastry bekonu usmaż na chrupiąco. Na wytopionym tłuszczu podsmaż na rumiano połówki kajzerek. Wyłóż na nie plastry bekonu, a następnie pieczarki i rukolę. Pieczarki polej sosem i rozłóż na nich kawałki koziego sera.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    do księgi i do spróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !