Sposób przygotowania

We wrzącej wodzie z 1 łyżeczką soli ugotować 1 woreczek ryżu. Obrać marchewkę i seler ze skórki, marchewkę zetrzeć w plasterki i wraz z selerem wrzucić do garnka, w którym gotuje się ryż. Gotujemy ok 18 minut. Następnie odcedzić na sicie. Ogórek małosolny, seler i paprykę czerwoną pokroić w drobniutka kostkę, szczypiorek w plasterki, a plasterki marchewki przekroić na pół. Do metalowej miski wsypać wszystkie składniki, doprawić solą, dodać dużą łyżkę majonezu, posypać mielonym kolorowym pieprzem i delikatnie wszystko wymieszać. Wskazane jest sałatkę schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam sałatki ryżowe.... Jeśli do tego jest dużo warzyw to wszystkie smakują rewelacyjnie!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !