Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać utarte żółtka, aromat, rum i zarobić ciasto. Cienko rozwałkowanym ciastem wylepiać foremki, wkładać po 1 wypestkowanej śliwce. Foremki z ciastem układać na przygotowanej blaszce. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, zalać galaretką lub ozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    z bitą śmietaną mniamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie wyglądają, aż chce się zjeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne babeczki
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne babaeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !