Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Olej rozgrzewamy na patelni, dodajemy obrany czosnek.Smazymy chwilę i wyjmujemy a na patelnię wkładamy cebulę, kiedy będzie zeszklona dodajemy pomidory. Dusimy pod przykryciem na malym ogniu 30min, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i śmietaną.
Sos mieszamy z makaronem. Nakladamy na talerz i posypujemy startym serem, dekorujemy listkiem bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !