Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Zmielić i dodać do ziemniaków razem z mąką ziemniaczaną, mąką kukurydzianą, posiekaną natką pietruszki oraz 2 jajami. Przyprawić do smaku solą, białym pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Połączyć składniki. Formułować podłużne \"kiełbaski\", panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne! ten przepis na pewno wykorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowicie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    fajny pomysł:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Schrupałbym taką kiełbaskę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super pomysł na te kiełbaski!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    I w taki sposób można wykorzystać ziemniaki pozostałe po obiedzie... Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelka109

    Na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jeszcze takich nie jadłam, ale wyglądają bardzo smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !