Sposób przygotowania

2 jajka ugotować na pół twardo, żółtka mają być lekko ścięte. Jajka posiekać nożem i wsypać do miseczki. Z fileta z makreli ściągnąć skórę, rozdrobnić widelcem i dodać do jajek. Do miski dodać jeszcze 1 łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać składniki. Z sześciu pomidorów ściąć czubki i za pomocą łyżeczki wydrążyć środki, pokrojony miąższ bez pestek dodać do masy i lekko wymieszać, masą faszerujemy pomidory. Liście sałaty ułożyć na podłużnym półmisku, pomidory ułożyć na liściach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    to musi być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe, aby pomidorki jeszcze troszkę podpiec. Rozwalą się?
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !