Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści(kilka dużych ładnych liści pozostawić do wyłożenia garnka)opłukać i posiatkować.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Marchew obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z cebulą,marchewką,kminkiem i solą wyłożyć do glinianego garnka lub wiaderka.Dobrze ugnieść,przykryć talerzykiem,obciążyć czystym kamieniem.Po 5 dniach przełożyć do słoików,pasteryzować 20 minut w temperaturze 80*C.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z beczki deptana najlepsza...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    samo zdrowie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    też robię, ale bez kminku jest smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super taka domowa
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    w tym roku nie robiłam,ale bardzo lubię swoją ukiszoną kapustkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Od dawna idę na łatwiznę i kapustę kiszoną kupuję w sklepie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taka kapusta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !