Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i pozostawiamy do ostygnięcia. Do wysokiego naczynia wbić umyte jajka , dodać cukier i zmiksować. Następnie do masy dodać szklankę mleka, kakao, mąkę wymieszaną wcześniej z sodą oraz całym opakowaniem przyprawy do piernika. Delikatnie wymieszać i na koniec dodać powidła śliwkowe. Wlać ostudzoną margarynę, wszystko delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać rodzynki i lekko wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C przez 1 godzinę. Po wyjęciu udekorować polewą czekoladową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !