Sposób przygotowania

Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto,jajka rozbijamy i do ciasta bierzemy same zoltka.Dzielimy na dwie czesci i wkladamy na okolo 1 godzine do lodowki.Po czym jedna czesc wykladamy na natluszczona i wysypana tarta bulka blache.na wierzch ciasta wysypujemy troche tartej bulki aby pochlonila troche soku z owocow podczas pieczenia.wysypujemy truskawki,wykladamy na nie ubita piane z dwoch bialek i polowy szklanki cukru, i na nie scieramy na tarce pozostałe ciasto.Wkladamy do piekarnika i pieczemy okolo 40-50 minut w twmp.180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    i juz całkiem niedługo truskawkowy sezon :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !