Sposób przygotowania

Liście kapusty pekińskiej pokroić w piórka i ułożyć na talerzu, na niej ułożyć kostkę z kurczaka, którego należy obrać ze skórki, oddzielić od kości i kroimy w kostkę.Plastry cukinii przekroić na pół i posypać z obu stron przyprawą pikantną na grill, grillować ją na suchej patelni grillowej z obu stron, aż odbiją się na niej paski od grilla, 3 półplasterki ułożyć na kapuście, a dwa pokroić w kostkę. Pomidory rozdrobnić na mniejsze kawałki i ułozyć między cukinią, na kurczaku rozrzucić kostki cukinii i pomidora. Robimy sos z 2 łyżek keczupu, 1 łyżki jogurtu naturalnego i 1 łyżki majonezu kanapkowego, składniki połączyć w pojemniku od jogurtu, potrząsając opakowaniem, następnie nałożyć na sałatkę niezbyt równo, na cukinii zrobić kleksy z majonezu. Wstawić do lodówki aby składniki przeszły smakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !