Sposób przygotowania

Połowę ciepłego mleka, łyżeczkę cukru i rozkruszone drożdże wymieszać i pozostawić na 1/2 godz do wyrośnięcia. Następnie dodać mąkę, pozostałe mleko, sól i utarte z cukrem do białości żółtka. Wyrabiać około 1/2 godziny. Po tym czasie wlać roztopione ostudzone masło i wsypać cukier waniliowy. Wyrabiać jeszcze przez chwilę. 1/3 ciasta wymieszać z kakao i śmietaną. oba ciasta cienko rozciągnąć. Na białe ciasto położyć kakaowe i zwinąć w rulon. Włożyć do wąskiej przygotowanej brytfanny. Gdy ciasto wyrośnie włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite i piękne zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super ciacho.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !