Sposób przygotowania

Wodę, cukier, margarynę i kakao zagotować. Po ostudzeniu odlac 1/2 szklanki (na polewę). Do zimnej masy wsypac makę z proszkiem. Wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodać ubita na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszać. Piec 1 godzinę. Przekroic na pół.
Przygotowac galaretkę w połowie podanej wody oraz żelatynę. Białka ubić na sztywno z cukrem. Do 1/3 dodać tężejąca galaretkę, do reszty wlać zimna żelatynę. Masę z zelatyna wlac na ciasto i przykryć drugim. Masę z galaretką nałożyć do szprycownicy do dekoracji tortów i zrobic wzorki na cieście.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !