Sposób przygotowania

Biszkopt jasny z 7 jajek:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przecią na pól.
Biszkopt ciemny z 4 jajek:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem, kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa biała:
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Masa ciemna:
Masło utrzec na puch. Dodawac stopniowo po łyżce masy krówkoej cały czas miksując aż do całkowitego połączenia.
Masa:
Wiśnie umyc i wydrylowac. Rozgotowac je na małym ogniu. Dodaelujący i jeszcze chwilę podgotowac. Ostudzic.
Czekoladę zetrzec na grubych oczkach.
Przełozenie: biszkopt jasny+masa jasna+wiśnie+masa krówkowa+biszkopt ciemny+ masa jasna+wiśnie+masa krówkowa+biszkopt jasny+masa biała+ udekorowac resztą wiśni w zelatynie i posypac startą czekoladą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !