Sposób przygotowania

Cukier utrzeć z jajkami. Stopniowo dodawać aromat, rum oraz mąkę zmieniaczaną i 2 łyżki mąki pszennej. Mieszać razem ok 6 minut. Ciągle ucierając dodać miękką margarynę. Łyżkę mąki pszennej wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta. Piec w piekarniku godzinę, 175 stopni. Gorące jeszcze ciasto nakłuwać często wykałaczką, nasączyć gorącym syropem z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pozostawić w blaszce aż ostygnie. Kakao, wodę i cukier puder utrzeć razem. Polewą polać ciasto i udekorować kawałkami pomarańcza.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !