Sposób przygotowania

CIASTO:
Mąkę wsypać do miski. Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. W mące zrobić dołek, wlać wyrośnięte drożdże i trochę wyrobić. Następnie wlać roztrzepane jaja z cukrem, a na końcu dodać roztopione masło. Wyrabiać do momentu, aż będzie odklejać się od ręki i dna miski. Pozostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

NADZIENIE:
Budynie ugotować na mleku w podanych proporcjach.
W drugiej wersji z serem połączyć wszystkie składniki ze sobą.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i wycinać po 8 trójkącików. Nałożyć farsz i piec w nagrzanym do do 180 st. C piekarniku przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    o jaki widok!!!!!! pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    są świetne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pięknie wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelacyjne są te rogaliki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wyglądają i tak też smakują:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie rogaliki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,lubie z takim nadzieniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !