Sposób przygotowania

Cebulę podsmażyć w rondlu na oleju, dodać warzywa, podsmażyć, dodać mięso, podsmażyć. Dodać przyprawy i smażyć przez pewien czas, często mieszając. Mongolskie gospodynie uważają, że dłuższe smażenie nadaje zupie lepszego aromatu. Do garnka dolać tyle wody, żeby zmieścił się w niej makaron. Zagotować, do wrzątku dodać makaron, gotować aż będzie gotowy, czyli ok. 15 minut. Gotową zupę można doprawić drobno siekaną natką pietruszki albo gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    szynka?
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    no.., na zdjęciu to mięsko na szynkę nie wygląda, ale może się nie znam, bo mięsa raczej nie jadam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !