Sposób przygotowania

Arbuza obrać ze skóry, nożykiem wyjąc pestki, po czym miąższ pokrajany na kawałki zmiksować na gładką masę i przetrzeć przez sito. Przyrządzić syrop: do wrzątku (3/4 szklanki) włożyć umyte listki mięty, dodać cukier i mieszając rozpuścić go. Pozostawić na 15 min, następnie połączyć przetarty arbuz z syropem i po ostudzeniu dobrze oziębić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... arbuz w lodówce... może się skuszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    nie lubię arbuza ale zmrożone napoje o jego smaku lubię ;p
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !