Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju
1 kostka margaryny Kasia
1 i 1/3 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3,5 szklanki mąki
6 jajek
4 łyżki mleka,
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
50 dag czereśni świeżych wypestkowanych lub mrożonych rozmrożonych
1 budyń waniliowy
2 szklanki mleka
1 kostka margaryny Kasia
polewa czekoladowa :
3 łyżki śmietany,
3 łyżki cukru,
1 budyń czekoladowy
Składniki podgrzewamy w garnczku do całkowitego połączenia.
Masło ucieramy z cukrami. Wbijamy jajka. Do ucieranej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Pół ciasta wylewamy na blaszkę, a do drugiej dodajemy kakao. Miksujemy. Wylewamy na jasne ciasto. Czereśnie układamy równomiernie lekko dociskając do ciasta. Pieczemy w 180 C przez 45 minut.
Mleko miksujemy z budyniem i gotujemy. Zimny budyń łączymy z margaryną. Wykładamy na wystudzone ciasto i polewamy polewą czekoladową .
Wstawiamy do lodówki.